Jeśli nie jesteś mistrzem w kuchni, a chcesz przygotować szybkie przekąski z ciasta francuskiego, to naprawdę proste! Wystarczy, że kupisz gotowy produkt w supermarkecie i dobierzesz do niego dodatki.
Przekąski z ciasta francuskiego możesz przygotować jako kolację na ciepło, a także ciekawe dania, kiedy przyjdą do Ciebie goście. Zobacz proste przepisy.
Wystarczy, że podzielisz ciasto francuskie na mniejsze kwadraty albo trójkąty. Jeśli wybierzesz pierwszą opcję, umieść kawałek parówki (albo kabanosa) na samym środku. Przy trójkątach, zrób to na najszerszej części. Możesz je urozmaicić serem żółtym. Zawiń ciasto francuskie i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 20 minut.
Możesz też przygotować mini tartę z ciasta francuskiego jako przekąskę. Podgrzej najpierw sam spód w piekarniku, najlepiej w takiej temperaturze, jaka jest na opakowaniu, przez około 10 minut. Następnie ułóż ulubione dodatki (np. pomidorki, mozarellę) i piecz jeszcze przez 10 minut. Na końcu posyp całość rukolą.
Dobrym sposobem jest też pokrojenie ciasta francuskiego na długie prostokąty o krótkich bokach. Możesz je posypać solą i przyprawami, a następnie zwinąć w taki sposób, aby powstały paluchy. Tak przygotowane ciasto trzeba upiec w piekarniku, zgodnie z informacjami na opakowaniu. Jeśli chcesz, wewnątrz możesz umieścić ser.